Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

(Gluténmentes) cukkini palacsinta

Télen, különösen az ünnepek közeledtével, nagyon könnyen eluralkodhat rajtunk a stressz, amitől az immunrendszerünk ellenálló képessége csökken. Ahogy nemrég egy posztunkban ígértük, a következő hetekben olyan recepteket is megosztunk, amikkel segíthetjük immunrendszerünket ebben az időszakban. Egy jó szaunázás (ami szintén erősíti immunrendszerünket) után felfrissülve már neki is állhatunk ezeknek az egyszerű recepteknek.

zucchini-pancakes

(a kép forrása: skinnytaste.com)

Ki ne szeretne nemcsak finomat, hanem egészségeset főzni? A most következő cukkini palacsinta a család egyik kedvencévé is válhat könnyen. Lehet mellé sült csirkét szervírozni zöldségekkel, esetleg halat, de kiváló egyszerű rágcsálnivalónak is. Az itt szereplő receptben gluténmentes lisztet írunk, mert az jobban kihozza az ízeket a hagyományoshoz képest, de ha az nincs kéznél, akkor természetesen jó a sima liszt is.

Egyfajta bónuszként pedig fontos tudni, hogy a cukkini tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal.

Cukkini palacsinta

(Ina Garten receptje alapján)

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 30 gramm vöröshagyma reszelve
  • 2 enyhén felvert tojás
  • 6-8 evőkanál gluténmentes liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál frissen őrölt feketebors
  • Sózatlan vaj és olaj

Elkészítés:

A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

A cukkinit a belereszeljük egy edénybe azzal az oldalával, amivel nagyobb szeleteket reszel. Egyből belekeverjük a hagymát és a tojást.

Hozzákeverünk 6 evőkanál lisztet, a sütőport, a sót és a borsot. Ha a tészta túlságosan lágy a cukkini levétől, hozzáadjuk a maradék két evőkanál lisztet.

Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten felolvasztunk ½ evőkanál vajat és ½ evőkanál olajat. Mikor a vaj már meleg, de még nem füstöl, levesszük alacsonyra a hőt és kanállal, jó púposan beleadagoljuk a palacsintatésztát a serpenyőbe.

A palacsinták mindkét oldalát úgy 4 percig sütjük, amíg szép barna nem lesz. A kész palacsintákat tányérra tesszük és a sütőben melegen és ropogósan tartjuk.

Száraz papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, további vajat és olajat melegítünk benne és feldolgozzuk a maradék tésztát is, amíg el nem fogy. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Vacsora előtt vagy utána, de a szaunázás mindig jól esik –  21 napos kipróbálás december 23-ig + 1 hét ajándékba!

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés