Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Infraszauna használata: tippek és trükkök az infraszauna használatához…

Tapasztalataink szerint 3 hét alatt még a legmakacsabb esetekben is látványos javulást lehet elérni az infraszauna – napsugárszauna – segítségével.

Legyen szó akár testsúlycsökkentésről, akár narancsbőr eltüntetéséről, immunrendszer-erősítésről vagy az energiaszint – tehát a testi-lelki és a szellemi teljesítőképesség – növeléséről, az infraszauna használata a megfelelő megoldás.

Infraszauna használata

Van azonban néhány olyan dolog, amit a lehető legjobb eredmények elérése érdekében Önnek is vállalnia kell. Ezek egy része kifejezetten kellemes, más része kevésbé az.

Ahhoz, hogy valóban látványos eredményt érjen el, minden nap szükséges az infraszauna használata. Ez napról napra kellemesebb lesz, de az időt rá kell szánnia.

 1. Az első hét azzal telhet el, hogy Ön – vagy bárki más, aki a készüléket használja – próbálgatás útján meghatározza, hogy számára mi az az optimális idő és hőmérséklet (illetve sugárzási intenzitás), amit még jól el tud viselni. Célszerű alacsonyabb intenzitással és idővel kezdeni az infraszauna használatát és – amikor meggyőződött arról, hogy azt jól bírja – fokozatosan növelni a hőmérsékletet és az időtartamot.
 2. A tapasztalatok szerint leggyakrabban az bizonyul optimálisnak, hogy 55-58 fokon 35-45 percet töltenek a szaunában, de egyéni eltérések természetesen lehetnek.
 3. A nyolcadik naptól kezdve a kúra végéig a fentiek szerint meghatározott idő és intenzitás betartásával a készüléket minden nap használnia kell az optimális eredmény eléréséhez.
 4. Az infraszauna napi használata miatt ügyelnie kell arra, hogy szervezetéből ne távozzon hirtelen túl sok ásványi anyag (nyomelem) és vízben oldódó vitamin. Ezért napi rendszerességgel szednie kell nyomelemeket is tartalmazó multiminerál és multivitamin tablettát, valamint komplex B vitamin tablettát is.
 5. Napjainkban az emberek túlnyomó többsége túlterheli az emésztőrendszerét anélkül, hogy ennek a tudatában lenne. A legkárosabb szokás a nassolás. Mindig van a kezünk ügyében valami, amit bekaphatunk és ez egy idegileg feszült állapotban különösen gyakran fordul elő. Kevesen tudják, hogy már egy darab keksz vagy édesség bekapása is leállítja az emésztési folyamatot, illetve újraindítja az emésztési ciklust.

  Márpedig ahhoz, hogy szervezetünk elkezdje elégetni az elraktározott zsír-tartalékait, arra van szükség, hogy egy-egy emésztési ciklus legalább 5 órán át tartson.Az egészséges emésztési folyamat minden egyes megszakítása csökkenti az Ön szervezetének energia-szintjét. Ha azt szeretné, hogy családi és munkahelyi környezetének minden tagja észrevegye azokat a pozitív változásokat, amelyeket az Ön külső és belső megjelenése sugározni fog, akkor tartsa be azt az aranyszabályt, hogy naponta legfeljebb csak háromszor étkezik és minden étkezés között legalább 5 óra szünetet tart.

  Egy étkezés ne tartson tovább egy óránál és este 9 óra után már ne egyen. Ezt a pontot azoknak is célszerű betartani, akik a szaunát nem súlycsökkentés céljából használják, mert az infraszauna a bőrt is megszépíti.

 6. Tudott dolog, hogy életünket, anyagi, társasági és egyéb sikereinket, egészségi állapotunkat az határozza meg, hogy szokásaink az adott szempontból mennyire károsak, vagy hasznosak.

  Ha Ön rászánja magát és elhatározza, hogy három hétig naponta csak háromszor étkezik, az étkezések közti 5 órás szünetekben semmit nem nassol és semmilyen édesített vagy szénsavas üdítőitalt nem fogyaszt, az összes ilyen jellegű dolgot még a keze ügyéből is elrakja és a hűtőjéből is kiüríti, akkor igen nagy valószínűséggel a jövőben is meg fogja majd állni, hogy mellőzze ezeket az egészségére és energia szintjére káros szokásokat.

  Döbbenetes felismerés lesz az Ön számára, hogy többé nem is kívánja a nassolást és a káros ételek-italok fogyasztását.

 7. Ha csupán a fentieket tartja be, semmilyen más diétát nem tart, szervezetében akkor is megindul egy erőteljes méregtelenítési folyamat. A méregtelenítés – és különösen annak legintenzívebb formája, a léböjtkúra – azzal jár együtt, hogy testnedveinkben (a vérben és a nyirokfolyadékban) felhalmozódnak a kiürítésre váró méreganyagok és kellemetlen közérzetet, akár rosszulléteket is okozhatnak.

  A napsugárszauna napi használata ezt teljes mértékben ki tudja küszöbölni, hiszen Ön a kúra minden napján 1 – 1,5 liter verejtéket fog veszíteni.Viszont nagyon fontos, hogy nap közben, az étkezések között is sok (legalább 2 – 3 liter) tiszta vizet fogyasszon.

 8. Néhány praktikus tanács az infraszauna használatához:
  • Szaunázás előtt mindig igyon egy nagy pohár vizet vagy zöld teát, esetleg gyógyfüvekből készült méregtelenítő teát. Szaunázás közben ugyanis leeshet a vérnyomása az erős verejtékezés miatt. Igyon szaunázás után is.
  • Ha az infraszauna használata közben ennek ellenére rosszul érezné magát, akkor a szaunázást azonnal fejezze be és a készüléket kapcsolja ki.
  • A készülék használatakor (fekvő infraszauna használatakor!) mindig terítsen maga alá a sugárzás-visszaverő matracra egy nagyméretű törölközőt, vagy fürdőlepedőt. Ez felfogja az izzadságot, így könnyebb lesz tisztán tartania a készüléket.
  • Szaunázás után minden esetben ajánlott azonnal lezuhanyozni. A melegtől ugyanis a bőr pórusai kitágulnak, ezért a verejtékezéssel távozó méreganyagok – ha nem távolítjuk el őket gyorsan a bőr felületéről – könnyen visszakerülhetnek testünkbe.

Őszintén reméljük…

sikerül Önnek a fenti néhány egyszerű szabály betartásával a 3 hetes napsugárszauna kúrát úgy végigcsinálnia, hogy célkitűzései valóra válnak és környezete is felfigyel majd azokra a kedvező változásokra, amelyek életében bekövetkeznek.

A javasolt kúra végeztével már nem is fogja kívánni, hogy visszatérjen az egészségtelen ételekhez és italokhoz, és káros szokásokhoz.

Kérdése van?

Kérdése van az infraszauna – napsugárszauna használatáról? Kérem, hívja munkaidőben a 06 1 457-07-77 -es telefonszámot vagy írjon nekünk!

Akkor is ha már van infraszaunája és akkor is ha még csak tervezi egy ilyen készülék beszerzését!

Mérés