Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

5 természetes fájdalomcsillapító módszer

A legtöbb ember élete során sajnos kénytelen valamilyen betegség vagy baleset miatt megismerni a fájdalom különböző formáit. Akik olyan szerencsések, hogy ezt elkerülték eddig, valószínűleg azok számára is ismerős az időnként hosszabb-rövidebb ideig felmerülő fejfájás, vagy akár a szezonális megfázással járó torokfájás. Szerencsére mostanára már egyre népszerűbbek a fájdalomcsillapítás természetes módszerei, amelyek segítségével nem szükséges minden esetben tablettákkal kezelni a fájdalmat. Most ezek közül mutatunk be néhányat.

Fájdalomcsillapítás természetesen

Ugyan a különféle fájdalomcsillapító tabletták időnkénti alkalmazásával a legtöbb esetben semmiféle gond nincs, azért érdemes odafigyelni rá, hogy mikor mennyit szedünk belőlük, ugyanis meglepően könnyű “túlszedni” őket, és ez bizony hosszútávon akár máj vagy szívproblémákat is okozhat. Hogy ezt biztosan elkerüljük, lehetőség szerint érdemes a fájdalmat természetes módon csillapítani. Például:

Kapszaicin krémmel

A cayenne paprikából kivont formulának köszönhetően a kapszaicin krém sok esetben remekül enyhíti a fejfájást, az ízületi gyulladást, a hátfájást, illetve a neuropátiás fájdalmakat, ugyanis érzéstelenítő hatással rendelkezik. Óvatosan használjuk eleinte, mivel az első néhány használat még gyakran bőrirritációt okozhat!

Illóolajokkal

Nagyon sok illóolajnak van gyulladáscsökkentő, illetve fájdalomcsillapító hatása. Ilyen például a levendula, amely az égési sérülések okozta fájdalmat és a fejfájást enyhíti, vagy a szegfűszeg olaja, amely köztudottan remekül csillapítja a fogfájást. De a fájdalom jellege szerint hatékonyan alkalmazhatunk még rozmaring, zsálya, borsmenta, kamillaolajat is.

Ördögkarommal

Egy dél-afrikai növény gyökeréből nyerik a kapszulaként és krémek hatóanyagaként is használt kivonatot, amely kiválóan enyhíti a rheumás és az ízületi fájdalmakat, illetve hatékonyan csökkenti a gyulladást is. Napjainkban olyan nagy népszerűségre tett szert ez a növény, hogy kis híján kipusztult természetes élőhelyén, ezért figyeljünk rá, hogy ökológiai gazdálkodásból származó terméket vásároljunk!

Akupunktúrával

Ezt az ősi kínai gyógymódot is célszerű kipróbálnia annak, aki hosszan tartó fájdalommal kénytelen együtt élni, mivel nagyon sok esetben még akkor is képes csillapítani a fájdalmat, ha más esetleg már nem segít. Érdemes viszont körültekintően szakembert választanunk: jó, ha tudjuk, hogy csak orvosi diplomával rendelkező szakember végezhet akupunktúrás kezeléseket, amelyeket minden esetben általános kivizsgálás előz meg.

Napsugárszaunával

Az infravörös sugárzás mélyen a szövetekbe jutva képes a különféle krónikus fájdalmak, izomfájdalmak, sérülések, fibromyalgiás és ízületi fájdalmak enyhítésére, illetve a véráramlás gyorsításával több oxigént juttat a sejtekhez, ami szintén segít csökkenteni a fájdalmat. Ezen kívül az infravörös sugárzás az idegvégződések érzékenységének csökkentésével oldja az izomgörcsöt, és segíti a szervezet természetes gyógyító folyamatainak beindulását.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés