Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

A frissen préselt levek jótékony hatásai

A forró nyári napokban nagyon fontos, hogy kiemelten odafigyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra. Ki-ki ízlése szerint tiszta vízzel, szörpökkel, limonádéval oltja a szomját, de az utóbbi években nagy népszerűségre szert tevő frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek még jobb alternatívát kínálnak, ugyanis fogyasztásukkal nemcsak folyadékot, hanem ásványi anyagokat és vitaminokat is viszünk szervezetünkbe.

Szeretnénk azt gondolni, hogy a frissen préselt levek hirtelen jött népszerűsége nem múlik el olyan gyorsan, ahogyan kezdődött, mivel a gyümölcsök és zöldségek levének rendszeres fogyasztása nagyban hozzájárulhat a jó egészségi állapothoz. Most összegyűjtöttük azokat a jótékony hatásokat, amiért érdemes beépíteni az étrendbe a frissen préselt levek fogyasztását:

Gyorsabb tápanyag-felszívódás

Mivel szervezetünknek nem a zöldségek és gyümölcsök rostjaiból kell kinyernie az energiát, hanem csak a levükben található tápanyagokat kell hasznosítania az emésztőrendszernek, testünk sokkal hamarabb jut energiához, mintha szilárd ételt ennénk. Mondhatni, a frissen préselt levek olyan hatással vannak a szervezetre, mint egy erős kávé az agyra.

Több energia

Az emésztési folyamatok sok energiát igényelnek – de mivel a frissen préselt levek feldolgozása sokkal könnyebb a szervezet számára, viszont nagyon sok vitamin és ásványi anyagot juttatunk a szervezetünkbe, sokkal energikusabbnak, vitálisabbnak fogjuk érezni magunkat.

frissen préselt levek

Az ajánlott napi mennyiségű tápanyag hatékonyabb bevitele

A javasolt napi beviteli érték egy világszerte általánosan elfogadott irányelv, amely meghatározza egy átlagos felnőtt ember energia és tápanyagszükségletét. Ennek az irányelvnek a nyomán egyes táplálkozási szakértők napi 6-8 adag zöldség és gyümölcs elfogyasztását javasolják. Ez akkor valósítható meg, ha minden étkezéskor legalább az étel fele zöldségből vagy gyümölcsből áll.

Napjaink rohanó életvitele és táplálkozási kultúrája mellett ez nagyon tudatos étrendtervezést igényel, ezért csak kevesen mondhatják el magukról, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak. Ennek a problémának az egyik legnagyszerűbb és egyszerűbb megoldása, ha naponta megiszunk legalább egy nagy pohár frissen préselt zöldség vagy gyümölcslevet az étkezések között vagy után, ugyanis a tápanyagok, a vitaminok és az ásványi anyagok a lében is megtalálhatóak, de kevesebb gonddal jár az étrendbe építésük, mintha minden elfogyasztott ételünk fele kötelezően minél kevésbé hőkezelt zöldség vagy gyümölcs volna.

Változatosság

Mielőtt berobbant a frissen préselt levek kultusza, sokan csak a boltban kapható, egy fajta gyümölcsből vagy zöldségből álló leveket, illetve a multivitamin leveket ismerték, és joggal gondolhatták, hogy ezek fogyasztása hosszútávon elég egyhangú lehet. A frissen préselt levek ezzel szemben nem csak nem tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat, tartósítószert és cukrot, de azért is nagyszerűek, mert akár egy hozzávaló megváltoztatásával is teljesen más ízű koktélt kaphatunk.

Habár a frissen préselt levek fogyasztása számos jótékony egészségügyi hatással jár, fontos, hogy a gyümölcs és zöldséglevek csupán egy részét képezzék táplálkozásunknak, és ne csak ilyen formában gondoskodjuk szervezetünk energia és tápanyagszükségletéről. Esetenként persze igény szerint jót tehet néhány méregtelenítő hatású léböjt nap, de ezt kizárólag szigorú orvosi ellenőrzés mellett ajánlanánk bárkinek.

Léböjtkúrás méregtelenítés mellé kifejezetten ajánljuk a napi rendszerességű napsugárszaunázást, ugyanis a léböjtkúra hatására felszabaduló méreganyagok a felgyorsult anyagcsere és a verejtékezés miatt sokkal gyorsabban távoznak szervezetünkből. Így nem áll fenn annak a veszélye, hogy ezek a sejtekből felszabadult toxinok a lassú kiürülés miatt újra visszakerülnek a keringésbe, és betegebbé tesznek minket, mint a léböjtkúra előtt voltunk.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Címkék: Katgóriák:Napsugárszauna
Mérés