Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

A színek gyógyító ereje

Különböző színek használatával a test rezgései olyan frekvenciára hozhatók, amelyektől egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak lehetünk. Minden színnek más frekvenciájú rezgést tulajdonítanak a szakértők, és minden frekvencia más-más gyógyító hatással rendelkezik.

Testünknek szüksége van a Nap fényének éltető erejére, mely hét különböző spektrumra osztható. Ha a spektrumok közti egyensúly felborul, az különböző fizikai és szellemi tüneteket produkálhat. A színterápia a színek teljes spektrumának segítségével állítja vissza a természetes egyensúlyt a szervezetben.

A színeknek és a fényeknek már évezredek óta tulajdonítanak gyógyító erőt. A színterápia ősi formái megtalálhatók az indiai ayurvédikus orvoslásban, az ősi egyiptomi kultúrában, és a hagyományos kínai orvoslásban is. Az alternatív gyógyászatban napjainkban a következő hatásokat tulajdonítják a különböző színeknek:

Piros
Megemeli a pulzust, a vérnyomást és a légzésszámot. Jó hatással van a keringési- és az idegrendszerre is.

Magenta
Tisztító hatása van, erősíti a vénákat és az artériákat.

Rózsaszín
Eltávolítja a szennyeződéseket a véráramból.

Narancssárga
A piros és a sárga keveréke. Eltávolítja a lerakódott zsírsejteket, enyhíti az asztma és a bronchitis tüneteit.

Okkersárga
Erősíti a szervezetet, elősegíti a szövetképződést.

Citromsárga
A színterápia legragyogóbb színe bőrtisztító hatású, étvágygerjesztő, erősíti az idegrendszert, felgyorsítja az anyagcserét, csökkenti a Hepatitis és a nyirokrendszeri betegségek tüneteit.

Zöld
Harmóniát teremt, pozitív, nyugtató hatása van.

Sötétzöld
Fertőzések ellen kiváló, antiszeptikus és regeneráló hatása van.

Sötétkék
Csökkenti a stresszt, az idegi feszültséget, a fertőzésekre való hajlamot, jó hatással van az ízületekre.

Kék
Ellazít és megnyugtat. Csökkenti a fejfájást és a migrént, megszünteti a megfázás, a stressz, az idegi feszültség, a rheuma tüneteit. Gyomorfájdalmak, izomgörcsök és májbetegségek ellen is hatásos. Általában véve jó fájdalomcsillapító.

Indigókék
Orr, fül és szemproblémákra is jó, de nyugtató hatást is tulajdonítanak neki.

Lila
Nyugtatja az idegeket, ellazítja az izmokat. Gyakran alkalmazzák nyirokrendszeri és lépbetegségek tüneteinek enyhítésére, illetve húgyúti rendellenességek és pszichózis ellen.

Színterápiát sikeresen alkalmaznak infraszaunázással egybekötve is, hiszen a jótékony hatású infravörös sugarak hatását még tovább fokozzák a gyógyító színek. Minden kabinos napsugárszaunához opcionálisan rendelhető tartozék a színterápiás rendszer, mely az egymástól függetlenül is állítható lámpákkal 16 különböző szín előállítására képes. A színek intenzitása és a világítás módja távvezérlővel állítható. Nem véletlen, hogy ez a legnépszerűbb kiegészítőnk!

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés