Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

A verejtékezés jótékony hatásai

A legtöbben úgy tekintenek a verejtékezésre, mint szükséges rosszra, mivel sajnos a köztudatban leginkább szégyellnivaló, nem higiénikus folyamatként szerepel. Pedig a verejtékezés egy tökéletesen természetes folyamat, amit mindannyian ismerünk és megtapasztaltunk már. Sőt, annak ellenére, hogy sokan egyenesen egészségtelennek gondolják, a verejtékezés valójában nagyon fontos szerepet játszik az egészségünk szempontjából! Azt kérdi, hogyan? Olvasson tovább, és kifejtjük!

Méregtelenítés

A bőr az egyik legnagyobb szervünk, és nagy szerepe van szervezetünk méregtelenítésében, ugyanis a rajta képződő verejtékkel sok olyan toxikus anyag is kiürül testünkből, amely egyébként rendkívüli módon károsítaná az egészségünket. Sok természetes gyógymódokat alkalmazó orvos javasol heti rendszerességű szaunázást vagy gőzfürdőzést a szervezet méregtelenítésének céljából.

A napsugárszaunázás kiválóan fokozza a szervezet méregtelenítő folyamatainak lejátszódását, ugyanis a speciálisan szűk hullámhossz-tartományú infravörös sugarak a test maghőmérsékletét – azaz a belső szervekét – is megemelik. Ez azért nagy jelentőségű, mert ennek hatására felgyorsul az anyagcsere és a nyirokműködés, amelynek eredményeképpen sokkal több méreganyag képes távozni a szervezetből.

A verejtékezés méregtelenít

Bőrszépítés

A bőrben lévő verejtékmirigyek termelik az izzadságot, amely a pórusokon keresztül távozik a szervezetből. Habár nagyon sokan azt gondolják, hogy a verejtékezés az akne okozója, valójában éppen ennek az ellentéte igaz. A verejtékkel együtt nagyon sok olyan méreganyag is távozik, amelyek például a pórusokat eltömve okoznak különféle bőrelváltozásokat, betegségeket. Ami viszont valóban igaz, az az, hogy sminket viselve nem szerencsés megizzadni, ugyanis például a púder apró szemcséi a verejtékezés hatására összeállhatnak és eltömhetik a pórusokat.

Habár a verejtékezéstől sokan ápolatlannak és koszosnak érzik magukat, az igazság az, hogy éppen egy kiadós izzadás az, ami a legtöbbet segíthet a szebb, tisztább bőr elérésében. Persze fontos, hogy utána megtisztítsuk a bőrt, nehogy a verejtékkel távozó méreganyagok ismét felszívódjanak és visszajussanak a szervezetbe!

Keringésjavítás

A test belső hőmérséklete szorosan összefügg a jó közérzettel, ugyanis ha a testhőmérséklet túl alacsony vagy túl magas, a szervezet működési folyamatai már nem képesek megfelelő módon lejátszódni. Amikor például edzünk, vagy magas hőmérsékletnek vagyunk kitéve, testünk belső hőmérséklete megemelkedik. Ilyenkor az agyunk utasítást ad a bőr vérkeringésének növelésére, illetve beindítja a verejtékmirigyek működését, a bőrfelszínen megjelenő verejtékcseppek hatására pedig a test képes lehűlni. Ez a folyamat bónuszként edzésben tartja a szervezet hőszabályozó képességét és a keringési rendszert is.

Betegségmegelőzés

Mivel a verejtékezés méregtelenít, természetesen jó hatással van az immunrendszer működésére is. Ha felgyorsulnak a test természetes méregtelenítési folyamatai, akkor az immunrendszerünknek nem kell folyamatosan arra összpontosítania, hogy megküzdjön a szervezetünk számára ártalmas méreganyagokkal, emiatt pedig hatékonyabban véd meg minket a különböző baktériumoktól és vírusoktól. Ha pedig már bekövetkezett a baj és megbetegedtünk, egy kiadós izzadás egészen biztosan segít a tünetek csökkentésében és a fertőzések leküzdésében.

A verejtékezés segít megelőzni a betegségeket

Még egy extra hatás

A rendszeres verejtékezés hatására kiürülnek a szervezetből a feleslegesen elraktározott sók és a kálcium, ami miatt kisebb az esélye a vesekő kialakulásának is!

És végül a legfontosabb dolog

Rendkívül fontos a megfelelő vitamin, ásványi só, és különösen a folyadékpótlás, ha valaki rendszeresen nagy mennyiségű verejtéket veszít, különben nemhogy nem segít, hanem még árthat is az egészségének, ezért erre mindenképp figyeljen Ön is!

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Címkék: Katgóriák:Napsugárszauna
Mérés