Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Bikram jóga otthon? Igen!

Rajong a hot jógáért, a power vinyasa jógáért, vagy a Bikram jógáért, de a napi teendők mellett képtelen eljutni a jógastúdióba? Mi tudjuk a megoldást: a Sunlighten™ számos olyan fakabinos napsugárszaunát kínál, amelyben elegendő hely áll rendelkezésre jógagyakorlatok végzéséhez, így mostantól a saját otthonában élvezheti a jógázás és a szaunázás együttes jótékony hatásait!

Miért jó a Bikram jóga?

A hot jóga gyakorlatok amellett, hogy segítenek kiválasztani a méreganyagokat a szervezetből, lehetővé teszik, hogy az izmok és az ízületek még jobban ellazuljanak, így könnyebb megnyújtani a testet.

Hot jóga gyakorlatokat általában 30-50°C-os szobában végeznek, mivel a meleg hatására az izmok gyorsabban bemelegszenek, illetve gyorsabban indul be a verejtékezés is. A bemelegített izmok sokkal rugalmasabbak, így jelentősen csökken a sérülés veszélye. Mivel a nyújtógyakorlatok növelik a rugalmasságot, a hot jóga növeli a mozgástartományt, megelőzi a sérüléseket, illetve gyorsítja az esetlegesen meglévő sérülések gyógyulását.

yoga2

További előny, hogy a napsugárszaunában végzett jógagyakorlatok több kalória elégetését is eredményezik, ugyanis a szervezet szaunázás közben azon is dolgozik, hogy lehűtse önmagát, amihez még több energiát használ fel. Mindeközben a hot jóga hatására kitágulnak a hajszálerek, így a vérárammal még több oxigén képes eljutni az izmokba, ami segít a gyorsabb regenerálódásban is.

A mozgás, a mély légzés, és a meditáció köztudottan csökkentik a szervezet stressz-szintjét, a hot jóga pedig kiválóan ötvözi ezt a három stresszcsökkentő elemet. Mindemellett a szaunában történő jógázás megnöveli a pulzusszámot, több kalória felhasználására készteti a szervezetet, és anélkül biztosítja az alapos testedzés minden jótékony hatását, hogy bármilyen kockázatot jelentene az ízületek számára.

A hot jóga hazánkban leginkább súlycsökkentő, teljesítményfokozó és stresszcsökkentő hatásának köszönheti népszerűségét, a Sunlighten™ kabinos napsugárszaunáinak segítségével pedig már otthon is élvezhetővé válik ez a különleges mozgásforma.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés