Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Hogyan lehet megelőzni a betegségek kialakulását?

Biztosan hallotta már a mondást: “Minden nap egy alma az orvost távol tartja!”. Kezdetnek nem rossz, de vajon elég ennyit tenni azért, hogy elkerüljük a betegségeket?

almaA betegségmegelőzés fogalma szerencsére napjainkra már elég elterjedté vált. A legtöbb nyugati társadalomban előforduló betegség kialakulását odafigyeléssel meg lehetne előzni. Az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a dohányzásmentes életmód, és a mérsékelt alkoholfogyasztás például mind különböző módjai a betegségek megelőzésének.

A preventív szerek (például vitaminok) és az elővigyázatosság nagy szerepet játszanak abban, hogy ne kelljen később a különböző tünetek kezelésével foglalkozni. Erre egy nagyon egyszerű példa mondjuk a rendszeres kézmosás.

Egyre nagyobb figyelmet kap mostanában a jó minőségű ételek fogyasztása és a testmozgás is. Aki például csupán erre két dologra odafigyel, máris nagy lépést tesz az egészséges, hosszú élet felé. A legjobb persze, ha valaki a születésétől kezdve azt látja, hogy fontos tennie azért, hogy egészséges maradjon, mert akkor a jó minta egész életén át elkíséri.

Habár mindenki tudja hogy milyen kiemelten fontos a terhesség ideje alatt egészséges életmódot folytatni, a megszületett babát pedig lehetőség szerint anyatejjel, később egészséges, adalékmentes táppal etetni, gyakori hiba, hogy ez háttérbe szorul, amint a gyerek kicsit nagyobb lesz, felnőtt korára pedig sokszor teljesen feledésbe merül ez a tudás. Pedig gyerekek és felnőttek számára sincs fontosabb, mint az egészség, amelynek hiánya számtalan módon okoz károkat.

Egyre több orvos és szakértő építi be napsugárszaunáink használatát szolgáltatásai körébe a számos jótékony hatásnak köszönhetően, melyek nemcsak az olyan tüneti kezelésben segítenek, mint a fájdalomcsillapítás, a sebgyógyítás vagy a bőrtisztítás, hanem a betegségmegelőzésben is.

Napsugárszaunáink használata a bennük működő Solocarbon® sugárzóknak köszönhetően például klinikailag igazoltan csökkenti a testsúlyt, a vérnyomást, és hétszer olyan hatékonyan távolítja el a levegőből, ivóvízből vagy élelmiszerekből a szervezetben lerakódott, betegségeket okozó méreganyagokat, mint a hagyományos szaunák.

A betegségmegelőzés lényege tehát röviden abban áll, hogy oda kell figyelni a megfelelő táplálkozásra (a friss, feldolgozatlan, adalékmentes élelmiszerek fogyasztására), a rendszeres testmozgásra, és az egészségi állapot karbantartására, ellenőrzésére. Tegye meg ezeket az egyszerű lépéseket egészsége érdekében, szervezete biztosan meg fogja hálálni!

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés