Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Hogyan válasszunk faanyagot a szaunához?

A szaunaválasztás egyik legfontosabb alapkérdése, hogy milyen faanyagból készüljön a kabin. Érdemes alaposan tájékozódni, hiszen ha jól választunk, akkor hosszú évtizedekig is élvezhetjük a szaunázás nyújtotta jótékony hatásokat. Most összegyűjtöttük és egyesével bemutatjuk azokat a faanyagokat, amelyeket a leggyakrabban használnak infraszaunák gyártásához.

Hárs

Hárs faanyagA hárs a legjobb választás, ha valakinek érzékenyen reagál a szervezete különböző irritánsokra, mivel teljesen hypoallergén és szagtalan. További nagy előnye, hogy sokáig megtartja a színét és kevés csomó van benne. Ezen kívül elég rugalmas is, ami azért jó, mert kicsi a valószínűsége annak, hogy a hirtelen hőmérsékletváltozás hatására elreped vagy meghajlik, így a hársból készült szaunák szolgáltatási célokra is kiválóan alkalmasak.

 

Cédrus

Cédrus faanyagA cédrus faanyagot előszeretettel választják hagyományos és infraszaunák gyártásához is, mivel nagyon ellenálló a nedvességgel szemben. Nem tágul és húzódik össze olyan nagy mértékben, ha hirtelen megváltozik a hőmérséklet, mint a többi faanyag, ezért kevésbé hajlamos elrepedni. A vörös cédrus a világ egyik legmasszívabb, legjobb minőségű faanyaga. A Sunlighten™ napsugárszaunák Vancouver Islandről származó, PEFC tanúsítvánnyal rendelkező vörös cédrusból készülnek, ezért olyan mutatósak és jó minőségűek.

Eukaliptusz

Eukaliptusz faanyagAz eukaliptusz egy masszív, rendkívül jó teherbíró képességű faanyag, amelyet már régóta használnak építőanyagként. Többek közt az teszi prémium minőségűvé, hogy kiválóan bírja az időjárási hatásokat, még szélsőséges körülmények között sem hajlamos megrepedni, ezért ez a faanyag a legjobb választás, ha kültéri szaunát szeretne. Emellett az eukaliptusz rendkívül környezetbarát módon termelhető ki, mivel nagyon gyorsan nő. Jellegzetes színét is szépen, nagyon hosszú időn keresztül megtartja, bármilyen helyiséget elegánssá tesz.

Nyárfa

Nyárfa faanyagEz a fafajta gyors növekedése miatt szintén rendkívül környezetbarát módon termelhető ki, ezért a környezettudatos cégek előszeretettel használják alapanyagként. Szaunagyártáshoz az a tulajdonsága teszi kifejezetten alkalmassá, hogy remekül ellenáll a hőhatásnak, illetve igen hossza tartja a színét és sima felületét.

 

 

Fenyő

Fenyő faanyagA fenyő faanyag jellemzően inkább szerkezetépítéshez használatos, szaunák építéséhez nem ajánlott, mivel a faanyagban lévő csomók, a hamar változó szín, és a könnyű szerkezet miatt képtelenség igazán tartós szaunát építeni belőle. Hőmérsékletváltozás hatására kifejezetten hajlamos megrepedni és eldeformálódni, ezért a fenyőből készült szaunakabinok élettartama igencsak rövid.

 

További információ a szaunáknál használt faanyagok tulajdonságairól.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Címkék: , Katgóriák:Napsugárszauna
Mérés