Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Infravörös kisokos 3. – közeli tartományú sugárzás

Az infravörös sugárzás tartományairól szóló cikksorozatunk utolsó részében a közeli hullámhosszúságú sugárzást szeretnénk részletesen bemutatni, melyet az utóbbi években egyre szélesebb körben alkalmaznak rendkívül jótékony egészségügyi hatásai miatt.

Melyik hullámhossz-tartományt hívhatjuk közelinek?

A 0,75 és az 1,4 mikron közötti, igen szűk tartományban lévő infravörös sugárzást hívjuk közeli sugárzásnak, melyet a gyógyszergyártásban, az orvosi diagnosztikában, de még a csillagászatban is régóta sikerrel alkalmaznak. Napjainkban egyre nagyobb teret hódít a közeli infravörös sugárzás egészségügyi célú alkalmazása is, melyet most már a teljes spektrumú szaunáknak köszönhetően könnyedén megtapasztalhatunk otthonunk kényelmében is.

Milyen hatásai vannak a közeli infravörös sugárzásnak?

A közeli infravörös sugárzás hullámhossztartománya (amely vörös fény terápiaként is ismert) az egyik leghatékonyabb módszer a bőr felhám-, és irharétegének gyógyítása szempontjából. A közeli infravörös sugárzással történő kezelés stimulálja a kollagéntermelést, ezáltal csökkenti a ráncokat, és javítja a bőr tónusát. Ezt igazolja a Journal of Cosmetic and Laser Therapy által publikált tanulmány, mely szerint közeli infravörös hullámhosszú kezeléssel a bőr állapota már 12 hét használat után jelentősen javul. A kezelésben részt vevők a ráncok és szarkalábak csökkenéséről, bőrtónusuk javulásáról, bőrfelszínük puhábbá, simábbá, rugalmasabbá, tisztábbá válásáról számoltak be.

Emellett a közeli infravörös sugárzás stimulálja a keringési rendszert, így több oxigént juttat el a sejtekhez. A jobb vérkeringés miatt több méreganyag képes eljutni a sejtekből a bőr felszínére, így javul a sejtek egészsége, amely az immunrendszer ellenállóbbá válását eredményezi. A Wisconsini Orvostudományi Egyetem tanulmánya bebizonyította, hogy a LED-ek által kibocsátott közeli infravörös sugárzás elősegíti a sejtek egészségesebbé válását és regenerálódását. Az mPulse™ napsugárszaunák Solocarbon® sugárzóiban található LED-ek pontosan ezt a hullámhossz-tartományú infravörös sugárzást bocsátják ki.

A közeli infravörös sugárzás hatásai

A The Doctor’s Prescription for Healthy Living magazin egészségügyi szakértői szerint a Sunlighten™ napsugárszaunák által előállított infravörös sugárzás használata az egyik legjobb gyógymód rándulások, húzódások, izomgörcsök, illetve egyéb sportsérülések esetében, mivel a sugárzás az ízületekbe, az izmokba, és a szövetekbe behatolva serkenti az oxigén áramlását és a keringést.

Az Internal Medicine című folyóirat által közölt új japán tanulmány szerint a krónikus fájdalmakban szenvedő betegek fájdalmuk jelentős (közel 70%-os) csökkenéséről számoltak be már az első szauna-kezelés után. A megfigyelési időszakban a résztvevők fájdalomszintje továbbra is alacsony értéken maradt. A kutatók megállapítása alapján az infravörös sugárzás-terápia hatékonyan gyógyítja a krónikus fájdalmat. A szerbiai Orvostudományi Kutatóintézet Dermatológiai Osztálya által 2003-ban kiadott tanulmány pedig leírja, hogy a közeli infravörös terápia segíti a fehérvérsejtek képződését így csökkenti a gyulladás mértékét és a duzzanat méretét, amely a két fő tényezője a fájdalom enyhítésének.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Katgóriák:Napsugárszauna
Mérés