Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Közeleg a fürdőruhaszezon!

Tapasztalataink szerint május tájékán sokakat egyre növekvő szorongással tölt el a fürdőruhaszezon közeledte. Főként a hölgyekre jellemző, hogy ilyenkor kemény diétázásba és edzésbe kezdenek, hogy formába hozzák alakjukat a bikiniszezonra. Ha magára ismer az előző néhány sorból, de nem akarja a tavasz utolsó hónapját koplalással és önsanyargatással tölteni, olvasson tovább!

alakformalas

A Sunlighten™ napsugárszaunák klinikailag igazoltan segítenek a testsúly csökkentésében – méghozzá úgy, hogy a kezelések nem vesznek igénybe napi egy óránál többet, és közben nem szükséges megerőltető edzéseket végeznie, vagy önmagát különböző kíméletlen diétákkal sanyargatnia! Sőt, a napsugárszauna kezelések 30-45 perces időtartama alatt végig kényelmesen fekve relaxálhat. Azt mondja, ez túl jól hangzik, hogy igaz legyen? Engedje meg, hogy kifejtsük, miért lehetséges ez!

A napsugárszaunákban lévő szabadalmaztatott Solocarbon® sugárzók egy olyan speciálisan szűk hullámhossz tartományú infravörös sugárzást képesek előállítani, amely a mélyebben fekvő szövetekig is eljut, sőt, egyedülálló módon megemeli a test maghőmérsékletét (tehát a belső szervekét is). Ennek hatására a szervezet minden erejével azon dolgozik, hogy lehűtse önmagát. Ez gyorsítja a szívverést, fokozza az anyagcserét, növeli az elégetett kalóriamennyiséget, így súlycsökkenéshez vezet. Az Amerikai Orvosi Szövetség cikke szerint egy-egy szaunában töltött alkalom alatt akár 600 kcal is elégethető.

fogyas

A vér áramlása napsugárszaunázás közben 5-7 liter/percről 13 liter/percre nő, ami olyan egészségügyi hatásokat eredményez, mint egy alapos cardio edzés. Természetesen napsugárszaunázás mellett is lehetőség van rendszeres testmozgás végzésére. A napsugárszauna használata remekül kiegészíti az edzéseket, ugyanis pár perc alatt alaposan bemelegíti az izmokat, a testmozgást követő napsugárszaunázás pedig a keringés javításával elősegíti az izmok gyorsabb regenerálódását. A perifériás keringés javítása csökkenti a gyulladást és a fájdalmat, gyorsítja a gyógyulást, így segíti a szervezet regenerálódását.

Egy 2009-es tanulmányban Dr. Richard Beever leírja, hogy a napsugárszaunák használata már 3 hónap alatt jelentős testsúlycsökkenést és a derék körméretének csökkenését eredményezte. A tanulmányban szereplő alanyok egybevágóan megállapították, hogy a napsugárszauna használata olyan volt, mintha testedzést végeztek volna, „csak sokkal pihentetőbb”. A Sunlighten™ napsugárszaunái remek alternatívát kínálnak azok számára is, akik megromlott egészségi állapotuk (ízületi kopás, szív- és érrendszeri problémák, légzési rendellenességek) miatt nem vehetnek rész hagyományos edzésprogramokban.

cellulit

Emellett a napsugárszaunázás képes leszámolni egy, a nők 95%-át érintő jelenséggel: a narancsbőrrel! A bőr irharétegében lerakódott vízből, zsírból, és salakanyagokból álló ödémát hívjuk cellulitnak, más néven narancsbőrnek, melynek súlyosabb formája a kötőszövet gyulladásával járó cellulitisz. Az infravörös sugárzás hatására felgyorsul az anyagcsere, javul a vérkeringés és a nyirokrendszer működése. Emiatt a szervezet könnyebben szabadul meg ezektől a lerakódott anyagoktól, a narancsbőr a napsugárszauna rendszeres használatának hatására pedig teljesen eltűnik.

A fent leírtakat nemcsak több oldalas esettanulmány gyűjteményünkkel tudjuk alátámasztani, hanem egyedülálló módon lehetőséget biztosítunk szaunáink kötelezettségmentes kipróbálására is.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Címkék: , Katgóriák:Napsugárszauna
Mérés