Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Miben más a napsugárszauna?

Ha a szaunázásról először a forróság és a nehézlégzés jut eszébe, akkor még biztosan nem járt napsugárszaunában. Pedig a napsugárszauna többek közt azok számára is remek alternatívát kínál, akik az elviselhetetlen meleg, a pára és a nehézkes légzés miatt nem szeretnek szaunázni. A napsugárszauna ugyanis sokkal alacsonyabb működési hőmérsékleten sokkal több jótékony egészségügyi hatást fejt ki.

Különleges fűtési technológia

A hagyományos szaunákkal ellentétben, amelyek a levegőt melegítik fel, a napsugárszaunák sugárzói által előállított infravörös sugarak a szervezetbe jutva közvetlenül a szöveteket és a sejteket melegítik. Így a levegő hőmérséklete sokkal alacsonyabb, ezért a légzés sem válik nehézkessé.

A szabadalmazott Solocarbon® sugárzók által kibocsátott infravörös sugárzás tökéletesen biztonságos – a Nap sugárzáséhoz hasonlítható leginkább, mely nélkül nem létezhetne élet a Földön, csak annak káros komponensei nélkül.

Az infravörös sugárzási technológiának köszönhetően a napsugárszauna energiafelhasználása is hatékonyabb, mint a hagyományos szaunáké, ugyanis nem a levegőt melegíti feleslegesen, hanem speciális módon a test maghőmérsékletét emeli meg, így sokkal kevesebb idő alatt sokkal több hatást képes kifejteni.

Különleges sugárzási technológia

Több jótékony hatás

A napsugárszauna hatékonyan méregteleníti a szervezetet, csökkenti a testsúlyt (nem csak a vízveszteség miatt!), javítja a keringést, csökkenti a vérnyomást, erősíti az immunrendszert, elősegíti a bőrsejtek megújulását, és szükség esetén a narancsbőrt is megszünteti. Ugyan a hagyományos szaunák is jót tesznek az egészségnek, közel sincs annyi tudományosan alátámasztott jótékony hatásuk, mint az infraszaunáknak vagy a napsugárszaunának.

Ez a nagy hatékonyságbeli különbség szintén azért lehetséges, mert a napsugárszaunák a test maghőmérsékletét emelik meg, ennek hatására pedig gyorsul az anyagcsere, a keringés, erősödik az immunrendszer, és gyorsabbá válnak a szervezet természetes méregtelenítő folyamatai. Kutatók elemzései azt mutatták ki, hogy amíg a hagyományos szaunákban képződött verejték mindössze 3%-a áll méreganyagokból, addig a napsugárszaunák használatakor a verejték akár 15-20%-a is a szervezet számára káros toxikus anyagokból tevődik össze.

detox

Könnyebb üzemeltetés

A hagyományos szaunákkal szemben, amelyeknek sokszor igen magas az üzemeltetési költségük, a napsugárszaunák mindössze fele annyit fogyasztanak. Emellett – mivel száraz levegővel működnek – nem áll fenn a penészedés veszélye, ami pedig a legtöbb hagyományos szauna tulajdonosát aggasztja.

A szabadalmazott mágneses Magne-Seal™ illesztési technológia azt is lehetővé teszi, hogy még a kabinos napsugárszaunákat is áthelyezze, ha arra van szüksége. A szauna falai ugyanis könnyedén szétszedhetők, aztán pedig ugyanolyan egyszerűen és biztonságosan egymáshoz illeszthetők.

Különleges mágneses illesztés

Szintén a sugárzási technológiának köszönhető, hogy a napsugárszaunák felfűtési ideje mindössze 5-15 perc. Csak összehasonlításul: egy hagyományos, gőzzel működő szauna körülbelül 45 perc alatt éri el a megfelelő hőmérsékletet. Ez nemcsak az elektromos fogyasztáson látszik meg, hanem könnyebbé teszi a szaunázás rendszeres beillesztését a napirendbe – akár reggel is, mivel a napsugárszaunázás egyáltalán nem fárasztó, hanem kifejezetten vitalizáló, pezsdítő hatású!

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés