Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Miben rejlik az infravörös sugárzás hatékonysága?

Sokan kérdezik meg tőlünk, hogyan lehetséges az, hogy az infraszaunáknak és a napsugárszaunáknak sokkal több az egészségre gyakorolt jótékony hatásuk, mint a hagyományos finn szaunáknak. A válasz meghökkentően egyszerű: az infravörös sugárzás – ellentétben a forró levegővel – nem a kabin levegőjét, hanem közvetlenül az emberi testet melegíti fel, ez pedig sokkal nagyobb hatékonyságot eredményez.

Az infravörös fény – amelyet testünk hőként érzékel – a Nap sugárzásának láthatatlan spektrumába tartozik, és képes behatolni az emberi szövetekbe. Mivel az infravörös sugárzás, és ezzel együtt a hő közvetlenül a szervezetet éri, a test maghőmérséklete is meg tud emelkedni, ez pedig számos jótékony egészségügyi hatást eredményez. Ez a folyamat soha nem mehetne végbe egy olyan hagyományos szaunában, amely csupán a kabin levegőjét melegíti fel valamilyen módon.

Az infraszaunázás élménye sokban hasonlít a napozás érzéséhez – azzal a fontos különbséggel, hogy infraszaunázás során nem érik káros UV sugarak a testet. Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor szép napsütéses időben fényvédő krémmel bekenve ejtőzünk egy kicsit. Ilyenkor a fényvédő krém megvéd minket a káros sugaraktól, de közben élvezhetjük a napsugárzás melegét. Az infraszaunában kellemesen relaxálva szinte pontosan ezt a természetes, jóleső meleget tapasztalhatjuk meg – méghozzá fullasztó gőz és forróság nélkül.

A nap melege káros sugárzás nélkül

Az infravörös sugárzás már nagyon alacsony hőfokon is kifejti jótékony hatásait, ezért az infraszaunák és a napsugárszaunák mindössze 45-65°C-os működési hőmérsékleten is rendkívül hatékonyak. Ezzel szemben a hagyományos szaunák még igen magas – 90-95°C-os – működési hőmérsékleten sem képesek előidézni annyi jótékony hatást, mint az infrasugárzást hasznosító szaunák, viszont a kabinban uralkodó extrém forróság miatt nehézzé válik a légzés, és csupán néhány percig elviselhető a szaunázás.

Az infraszaunák közül is kiemelkednek a napsugárszaunák, amelyek klinikailag igazoltan megemelik a test maghőmérsékletét, ezzel pedig mély, produktív verejtékezést indukálnak. Mivel az infravörös sugárzás a mélyebben fekvő szövetekbe is eljut, még az olyan méreganyagok is kiürülnek a szervezetből, mint a sejtekben lerakódott nehézfémek, savak, és egyéb zsírban oldódó toxikus anyagok.

Kutatók elemzései kimutatták, hogy míg a hagyományos szaunák használata közben keletkezett verejték mindössze 3%-a áll toxikus anyagokból, addig az infraszaunázás okozta verejtékezés hatására akár közel hétszer annyi, 15-20%-nyi méreganyag képes távozni a szervezetből!

Emellett a napsugárszaunák klinikai tesztekkel és kutatásokkal igazoltan képesek csökkenteni a vérnyomást, segítenek a fogyásban, szépítik a bőrt, elősegítik a sebgyógyulást, csillapítják a fájdalmat, a hölgyek nagy örömére erőfeszítések nélkül eltüntetik a narancsbőrt, javítják a keringést, és nyugtató hatásúak.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés