Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Miért hatékonyabb a fekvő szauna?

Immár 19 éve foglalkozunk szaunákkal, ezen belül pedig Magyarországon egyedülállóként mi kezdtük el a fekvő rendszerű szaunák forgalmazását. Ez alatt a másfél évtized alatt nagyon sokszor kérdezték meg tőlünk, hogy miben rejlik pontosan a fekvő szaunák páratlan hatékonysága. Mai cikkünkben erre a kérdésre adunk választ.

Solo

Sunlighten Solo fekvő szauna

Speciális kialakítás

A fekvő rendszerű napsugárszauna (További információ a Sunlighten fekvő infraszaunáról: Solo Sytem) legnagyobb előnye, hogy a speciális, szabadalmaztatott anyagból készülő, nagy felületű sugárzótestek teljes felülete egyenletes sugárzást bocsát ki a két félhenger alakú szaunatest teljes belső felületén. Ennek hatékonyságát tovább növeli az, hogy a test középpontja felé nő a sugárzás intenzitása, a kezelt személy sugárzás-visszaverő rétegen fekszik, és a fej felőli textil anyagú lezáró belső oldala is sugárzás-visszaverő réteggel van bevonva. A napsugárszaunában lehet továbbá felváltva háton és hason is feküdni, váltakoztatva a sugárzás fő irányát. Ezzel szemben a fakabinos, ülő rendszerű infraszaunákban a sugárzás a legtöbb esetben csak meghatározott pontokból, illetve irányokból éri a testet.

A fekvő típus szintén egyedülálló különlegessége, hogy a test felső és alsó részét eltérő hőmérsékleten is képes kezelni. A szaunatest két félhengerének hőmérséklete ugyanis eltérő értékre is beállítható a digitális kapcsoló segítségével. Ennek gyógyászati szempontból is nagy jelentősége van: például aki visszérrel küzd, nem használhat hagyományos fakabinos ülő szaunát, a fekvő típust viszont igen, mert az alsó félhenger hőmérsékletét alacsonyabbra állítva kiküszöbölheti a gyulladás kialakulásának veszélyét.

Élettani előnyök

Különleges előnyt jelent az is, hogy a szaunázó feje kint lehet a szaunatestből: így magas vérnyomásban és klausztrofóbiában szenvedő betegek is használhatják. A fekvő testhelyzet, és a talp felől érkező infravörös sugárzás, amely a talp meridián-pontjait stimulálja, jelentős mértékben segítik a szaunázás közbeni relaxációt, ezáltal pedig növeli a szaunázás hatásfokát és eredményességét.

A fekvő napsugárszauna felépítése biztosítja a legideálisabb hőeloszlást az emberi szervezetben. Csak ez a konstrukció teszi lehetővé, hogy az egész testet egyenletesen áthassa és a végtagjainkat is jól felmelegítse az infravörös sugárzás. Szaunázás után készített hőfényképek bizonyítják, hogy az ülő típusú infraszaunákban nem érhető el ilyen egyenletes hőeloszlás. Az ülő típusú szaunákban a törzsben is egyenetlen a hőeloszlás, a végtagok pedig egyáltalán nem tudnak egyenletesen átmelegedni.

A fekvő napsugárszaunák speciális szerves anyaggal kombinált sugárzótestjeit kifejezetten az emberi test számára fejlesztették ki, az ezek által kibocsátott sugárzás hullámhossztartománya közel azonos a test sejtjeinek saját sugárzásával. A sugárzás a sejtekben lévő vízmolekulákat intenzívebb rezgésre késztetve a test szöveteit durva behatás nélkül, lágyan, mégis mélyen tudja átmelegíteni.

Gazdasági előnyök

A fekvő rendszerű napsugárszaunák fogyasztása mindössze 960 watt, ezért rendkívül gazdaságosak. Egy hagyományos fakabinos szauna üzemeltetése kétszer, vagy akár háromszor akkora költséggel jár, mint a fekvő típusé.

A Solo® fekvő napsugárszaunák nem igényelnek rendszeres karbantartást. A speciális, nagy felületű Solocarbon® sugárzótestek hatékonysága csak több tízezer órás működés után kezd csökkenni, élettartamuk pedig ennek többszöröse – erre Magyarországon egyedülálló módon örök garanciát vállalunk.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés