Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Miért a más a Solocarbon sugárzási technológia?

A Sunlighten™ napsugárszaunákban működő Solocarbon® sugárzók klinikailag igazoltan a leghatékonyabb módon állítják elő az infravörös hőt. Most szeretnénk bemutatni, miért olyan egyedülállóak szaunáink, illetve, hogy miben különböznek egymástól a különféle technológiát alkalmazó infraszaunák.

Solocarbon® sugárzási technológia: a hidegebb jobb

Ha olyan infraszaunát szeretne, amely valóban hatékonyan fejti ki gyógyító hatásait, olyat válasszon, amelynek sugárzói alacsonyabb hőmérsékleten üzemelnek – ez biztosítja ugyanis az előállított infravörös sugárzás egyenletességét szaunázás közben. Ennek eredményeképp a szaunában töltött idő minden percében maximálisan élvezheti a jótékony hatásokat.

Napsugárszaunáink a Solocarbon® sugárzók révén klinikailag bizonyítottan megnövelik a test maghőmérsékletét (tehát a belső szervekét is), így számos olyan jótékony egészségügyi hatást fejtenek ki, mint például a súlycsökkentés, vérnyomáscsökkentés, keringésjavítás, bőrszépítés, sejtmegújítás, immunerősítés, fájdalomcsillapítás, vagy méregtelenítés.

2000-ben alkottuk meg a távoli infravörös sugárzást kibocsátó, nagy felületű, szabadalmaztatott Solocarbon® sugárzókat, amelyek a világon egyedülálló módon klinikailag is bizonyítottan képesek 95-99%-os hatékonysággal működni. Számtalan kutatás és tesztelés eredményeképpen olyan sugárzót sikerült kifejlesztenünk, amely csaknem tökéletesen állítja elő az infrahőt, így a többi sugárzóval szemben egyedülálló módon képes statisztikailag szignifikánsan megemelni a test maghőmérsékletét.

sugarzok

Más típusú sugárzók

Szénszálas és karbon sugárzók

Ezen sugárzók hatékonysága erősen megkérdőjelezhető. Sőt, a tanulmányok inkább azt igazolják, hogy ezek az olcsóbb, tömeggyártással készült sugárzók nem csinálnak egyebet, mint meleget állítanak elő, és kevesebb, mint 70%-os hatékonysággal bocsátanak ki magukból távoli infravörös sugárzást.

Kerámia sugárzók

Ezek a típusú sugárzók ma már teljesen elavultnak számítanak, mivel nem képesek az infravörös sugárzást egyenletes hőfokon előállítani: nagyon gyorsan felforrósodnak, ami balesetveszélyessé teszi a használatukat. Emellett az egyenetlen hőeloszlás miatt a szauna egyes pontjain extrém forróságot, más pontokon viszont kellemetlen hideget lehet érezni, és természetesen a test maghőmérséklete sem emelkedik meg szaunázás közben.

Karbon-kerámia ötvözetű sugárzók

Volt idő, amikor azt gondolták, hogy a meglévő két – akkori legjobbnak számító – technológia ötvözésével egy sokkal hatékonyabb sugárzó hozható létre. Sajnos a gyakorlat mást mutat. A kerámia sugárzók nagyon hirtelen forrósodnak fel, és csupán olyan távoli infravörös sugárzás előállítására képesek, amelyeknek jóformán semmilyen jótékony egészségügyi hatásuk nincs. A mérnökök azt gondolták, hogy ha viszont karbonnal ötvözik ezeket a sugárzókat, akkor javíthatnak az infravörös sugarak minőségén. Rosszul hitték.

A kutatások tanúsága szerint a két anyag egymással való ötvözése még tovább gyengíti a hullámhosszt. Ezen kívül pedig az extrém forróság, ami a sugárzóknak köszönhetően a kabinban uralkodik, elviselhetetlenné teszi a hosszas szaunázást, így a rövid szaunában töltött idő miatt még attól a kevés jótékony hatástól is elbúcsúzhat a felhasználó, amit ezek a sugárzók nyújtani képesek.

Dióhéjban tehát elmondható, hogy pontosan annyit kap majd egy szauna megvásárlásakor, amennyit befektet. A szaunák ára sok mindent elmond: jó minőségű alapanyagokból, korszerű technológiával nem lehet olcsó szaunákat kifejleszteni.

Minél olcsóbb egy szauna, annál nagyobb a valószínűsége, hogy silány anyagokból készült, tömeggyártott darabról van szó, amelynek gyártása során vegyszerrel pácolt faanyagokat, egészségre ártalmas ragasztóanyagokat, vagy nem biztonságos, nem megfelelően ellenőrzött elektromos vezetékeket, csatlakozásokat használtak. Ezt fontos szem előtt tartani, amikor egy szauna megvásárlásával hosszú távon szeretne befektetni egészségi állapotának megőrzésébe vagy javításába.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés