Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Mire érdemes odafigyelni infraszauna vásárlásakor?

Az interneten számtalan – sokszor egymásnak ellentmondó dolgot olvashatunk – arról, hogy mik a legfontosabb szempontjai a megfelelő infraszauna kiválasztásának. Mivel a legtöbb infraszauna első ránézésre nem sokban különbözik a többitől, sokszor nehéz eldönteni, hogy melyik felel meg ténylegesen a mi elképzeléseinknek, a biztonsági előírásoknak, illetve hogy melyik képes a leghatékonyabban biztosítani a tőle elvárt egészségügyi hatásokat. Most segítségül összegyűjtöttük azokat a kritériumokat, amikre feltétlenül oda kell figyelni, ha valóban megbízható, minőségi infraszaunát szeretnénk vásárolni.

Biztonság

– Alacsony EMF
Mivel az infraszaunák árammal működnek, sajnos kiküszöbölhetetlen, hogy valamennyi elektromágneses sugárzást bocsássanak ki magukból. Nem mindegy azonban, hogy pontosan mennyit. Némelyik infraszauna ugyanis éppen csak egy hajszálnyival kevesebb elektromágneses sugárzást bocsát ki, mint a megengedett határérték. Vannak viszont olyan szaunák – például a Sunlighten napsugárszaunái is közéjük tartoznak – amelyek független szakértők által igazoltan szinte semennyi elektromágneses sugárzást nem bocsátanak ki működés közben.

– Toxinmentes alapanyagok
Nagyon fontos, hogy az infraszauna a lehető legtermészetesebb alapanyagokból készüljön, hiszen minden bizonnyal a célból vásároljuk meg, hogy javítson az egészségi állapotunkon. Ez csak akkor lehetséges, ha a kabinban nem találhatóak olyan mérgező hatású anyagok, amelyek a magas hőmérséklet hatására bomlani kezdenek és a levegőbe kerülnek. A napsugárszaunák szabadalmazott sugárzótestjeit préseléssel illesztik egymáshoz, a kabin elemei egyedi mágneses technológiával illeszkednek, és mindössze egy evőkanálnyi vízbázisú ragasztóanyagot használnak fel egy-egy szauna gyártása során.

– Független vizsgálatok
Kiemelten fontos, hogy az infraszauna gyártója vagy forgalmazója ne csak a saját vizsgálataival és dokumentumaival tudja alátámasztani a szauna biztonságosságát és hatékonyságát, hanem fel tudjon mutatni olyan okmányokat is, amelyek független szakértők által is igazolják a szaunáról mondottakat.

mPulse-SpaRoom-HiRes

Hatékonyság

A karbonból készült sugárzók messze a leghatékonyabbak az összes közül. Korábban kerámia vagy karbon és kerámia ötvözetéből készült sugárzókat építettek be az infraszaunákba, de mára mindkét technológia elavulttá vált. Egyrészt azért, mert nagyon magas hőfokon üzemeltek, így ha véletlen hozzáértünk a sugárzókhoz működés közben, akár égési sérüléseket is szenvedhettünk, másrészt pedig azért, mert amíg a sugárzók közvetlen közelében kellemetlenül forró volt a levegő, addig a kabin egyes részeiben hideg pontok alakultak ki. Ez az egyenetlen hőeloszlás nemcsak azért volt rossz, mert szinte élvezhetetlenné tette a szaunában töltött időt, hanem azért is, mert csökkentette az infraszaunázás hatékonyságát.

De nem elég, ha pusztán annyit tudunk, hogy milyen anyagból készültek a sugárzótestek. Az is fontos, hogy megtudjuk, mekkora a sugárzók emisszivitása, ugyanis ez az érték valójában a hatékonyság fokmérője: minél nagyobb az emisszivitás, annál hatékonyabban képes előállítani a szaunába épített sugárzótest az infravörös sugarakat.

Minőség

Szaunák esetében is érvényes a régi közmondás, miszerint olcsó húsnak híg a leve. Az olcsó szaunák általában rossz minőségű alapanyagokból, kevésbé szigorúan ellenőrzött gyártási technológiával, kevesebb odafigyeléssel, esetleg nem is szakemberek segítségével készülnek.

A gyenge minőségű faanyag hajlamos a repedésre, nem szigeteli rendesen a szauna kabinját, és rövidebbé teszi a szauna élettartamát. Ami viszont még ennél is fontosabb: ha rossz minőségű az infraszauna sugárzója, akkor tulajdonképpen hiába adtunk ki pénzt a szaunáért. A gyenge minőségű sugárzótestek nem képesek az infravörös sugarak megfelelő hullámhosszú előállítására, ezért mindössze akkora hatást várhatunk tőlük, mintha egy inframelegítő elé ülnénk le, az pedig nem sok.

Ha viszont hajlandóak vagyunk megfizetni a szaktudást, amivel az infraszauna sugárzóit kifejlesztették, a technológiát, amivel a biztonságos használatot szavatolják a gyártás során, a kiváló minőségű, vegyszermentes faanyagokat, és a folyamatos újítás és fejlesztés költségeit, akkor egészen biztosak lehetünk benne, hogy olyan szaunát vásárolunk, amely hosszú évtizedeken át segítségünkre lesz jó egészségünk megőrzésében.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Címkék: , Katgóriák:Napsugárszauna
Mérés