Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Stressz-csökkentés napsugárszaunával

A relaxálás sokkal fontosabb szerepet tölt be az egészség megőrzésében, mint a legtöbben gondolnák. Az Amerikai Stresszkutató Intézet (American Institute of Stress) becslései szerint a háziorvosoknál tett látogatások 75-90%-áért a stresszhez kapcsolódó problémák felelősek. A hosszú ideig fennálló stressz számtalan olyan fizikai tünetet produkálhat, mint például a magas vérnyomás, a súlygyarapodás, és az immunrendszer gyengülése.

Szervezetünk több kortizolt termel, amikor stresszesek vagyunk. A kortizol egy olyan hormon, amely például vészhelyzetekben a test „Küzdj vagy menekülj” reakciója részeként megemeli az adrenalin szintjét, felgyorsítja a szívverést, megnöveli a vérnyomást, és elraktározza a szervezet számára felesleges energiát is.

A kortizol szintjének csökkentéséért szerencsére kis odafigyeléssel lehet tenni. Például magas magnézium, C vitamin, és Omega-3 tartalmú ételek, illetve napi 2-3 csésze fekete tea fogyasztásával. Tudományos bizonyítékok támasztják alá azt is, hogy a Sunlighten™ napsugárszaunáinak használata segít a kortizolszintet egészséges keretek között tartani.

Ugyan szaunázás közben a kortizol szintje nem változik, vagy esetenként kissé emelkedik, a szaunázás végeztével azonban rögtön jelentősen lecsökken. A napsugárszauna használata klinikailag igazoltan segít csökkenteni a szisztolés és a diasztolés vérnyomást is, ami szintén növeli a stressztűrő képességet.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés