Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Súlycsökkentés megerőltetés nélkül

Kutatások igazolják, hogy a napsugárszauna használatával alkalmanként akár 600 kalóriát égethet el mindenféle megerőltetés nélkül. Miközben a szervezet azon van, hogy lehűtse önmagát, a szívverés és az anyagcsere felgyorsul, így több kalória égethető el.

Az egészséges testsúly fontos a jó életminőséghez. A The New England Journal of Medicine által 10 éve publikált tanulmány megállapította, hogy a derék körméretének nagysága igen fontos tényező a korai halálozás kockázatának elemzésekor. Más szavakkal: ha egészséges testsúllyal rendelkezik, nagyobb esélye van arra, hogy hosszabb, egészségesebb életet éljen.

Kizárólag a Sunlighten™ napsugárszaunái rendelkeznek olyan infravörös sugárzási technológiával, amely klinikailag igazoltan képes csökkenteni a testsúlyt. Egy 2009-es tanulmány leírja, hogy napsugárszaunáink használata már 3 hónap alatt jelentős csökkenést eredményezett mind a testsúlyban, mind pedig a derék körméretében.

A tanulmányban szereplő alanyok egybevágóan megállapították, hogy a napsugárszauna használata olyan volt, mintha mérsékelt testedzést végeztek volna, „csak sokkal pihentetőbb”. A Sunlighten™ napsugárszaunái remek alternatívát kínálnak azok számára is, akik megromlott egészségi állapotuk (ízületi kopás, szív-, és érrendszeri problémák, légzési rendellenességek) miatt nem vehetnek rész hagyományos edzésprogramokban.

Az Amerikai Orvosi Szövetség folyóirata pedig azt közölte egyik cikkében, hogy a napsugárszauna használatával alkalmanként akár 600 kalória is elégethető. Ennek az a magyarázata, hogy a napsugárszauna a test maghőmérsékletét emeli meg, nem pedig a szaunában lévő levegőt melegíti fel.

A szervezet erre úgy reagál, hogy intenzív verejtékezéssel próbálja meg lehűteni önmagát, gyorsítja a szívverést, fokozza az anyagcserét, ez pedig növeli az elégetett kalóriamennyiséget és súlycsökkenéshez vezet.
A rendszeres napsugárszauna-használat tehát rendelkezik mindazokkal a jótékony hatásokkal, amelyekkel a rendszeres testedzés, viszont egyáltalán nem megerőltető. Egy-egy alkalom a napsugárszaunában tulajdonképpen olyan, mint egy passzív kardio edzés.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Címkék: , Katgóriák:Napsugárszauna
Mérés