Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Betegségmegelőzés napsugárszaunával

Idén is végigsöpör hazánkon az influenzajárvány, a múlt héten 22%-kal nőtt az influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók száma, az egészségügyi intézményekben pedig sorra rendelik el a látogatási tilalmat. A tél végére legyengült immunrendszer sajnos nehezen küzd meg a fertőzésekkel, betegségekkel, de szerencsére van olyan módszer, amelynek segítségével természetes módon, gyógyszerek nélkül erősíthető meg a szervezet betegségekkel szembeni védekező képessége.

Mikor terjed leggyorsabban az influenza?

A járvány akkor alakulhat ki, ha a hőmérséklet tartósan 1-4 °C alá süllyed. A vírusok ugyanis a hideg és száraz levegőn tovább élnek, stabilabbak, így sokkal nagyobb a fertőzésveszély. Másrészt a száraz levegő belégzésekor az orr nyálkahártyája kiszárad, ezáltal védekező ereje csökken.

Miért fontos az influenza megelőzése?

Azért, mert a betegség következményei nem csak rövidtávúak lehetnek (pl. magas láz, tüdőgyulladás), hanem hosszú távon is okozhatnak problémákat. Minél többször betegszik meg valaki és minél súlyosabbak a gyulladásos tünetek, annál valószínűbb, hogy később gyógyíthatatlan betegségekben (pl. gyulladásos érelmeszesedés, szívinfarktus, sclerosis multiplex, Parkinson-kór, skizofrénia) fog szenvedni.

Gyermekkorban a gyakori megbetegedések jelentősen csökkenthetik az intelligencia szintet és az agytérfogatot is, mivel a fertőzések energiát vonnak el az agy fejlődésétől és a gyulladásos folyamatok réven direkt agykárosító hátassal is rendelkeznek.

Miért nem mindig hatékonyak a védőoltások?

Ha az immunrendszer reakciókészsége nem megfelelő, akkor a védőoltások nem hatékonyak, hiszen az immunrendszer ilyenkor nem képes harcba szállni az oltás során a szervezetbe juttatott legyengített kórokozókkal sem.
Hogyan segít a napsugárszauna az influenza megelőzésében?
A napsugárszauna által kibocsátott infravörös sugárzás stimulálja a vérkeringést, így több oxigént juttat el a sejtekhez. A jobb vérkeringés miatt több méreganyag képes eljutni a sejtekből a bőr felszínére, így javul a sejtek egészsége, amely az immunrendszer ellenállóbbá válását eredményezi.

De nem csak ennek tudható be a napsugárszauna páratlan hatékonyságú immunerősítő képessége. Kevesen tudják, de az immunrendszer egészséges működését nagyban befolyásolja a nyirokrendszer működése is, amely pedig az izommozgástól függ.

Napjainkban sajnos sokaknak nincs idejük vagy energiájuk egy hosszú, átdolgozott munkanap után még testmozgást is végezni, pedig ez nagy mértékben támogatná a szervezet védekező készségét. Szerencsére a napsugárszauna használata erre a problémára is megoldást kínál, mivel az infravörös sugarak az izmokba behatolva javítják a keringést és a sejtek oxigénellátását, így pontosan azt a hatást idézik elő, mint egy alapos testedzés. A napsugárszauna kezelés viszont egyáltalán nem megerőltető, sőt, kifejezetten kellemes, relaxáló hatása van, ami szintén fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében.

Már hazánkban is egyre több példa van arra az orvosi gyakorlatban, hogy immunerősítő kezeléseket végeznek napsugárszaunával. Dr. Gajdos Gábor, az Arthro Komplex Gyógyközpont orvos-szakértője így nyilatkozott a napsugárszaunáról:

„Ha a vérvizsgálat a megengedettnél magasabb ASO értéket mutat (gennykeltő baktériumokra utaló ellenanyag szint), immunstimulációs kezelést végzünk napsugárszaunával. A testhőmérsékletnél magasabb hőfokon ugyanis bizonyos – a kórokozókat elpusztítani képes – fehér vérsejtek, az úgynevezett T-killer sejtek hatékonyabban működnek. 10 kezelést követően kontroll vérvétel történik, ami általában az ASO szint normalizálódását jelzi.”

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés