Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Immunrendszer-erősítés napsugárszaunával

Lassan beköszönt a tél, és vele együtt a megfázás szezonja is. Tüsszögés, köhögés, láz, torokfájás: sajnos ezek a tünetek ilyenkor a legtöbb ember számára nagyon is ismerősek. Szerencsére a napsugárszauna használata többek közt az immunrendszert is erősíti, így könnyedén megelőzhető a megfázásos betegségek kialakulása is.

solocarbon-teljes-spektrumA közeli, a közepes és távoli hullámhossz-tartományú infravörös sugarak egyaránt fontos szerepet töltenek be a szervezet egészségének fenntartásában. A Sunlighten mPulse teljes spektrumú szaunái az egyetlenek, amelyek képesek ezen sugárzások egyidejű előállítására.

A rendszeres napsugárszaunázás – különösen a közepes infravörös tartomány beállításával – jelentősen javítja a véráramlást, ennek eredményeképp pedig több méreganyag képes távozni a szervezetből, ami elősegíti az immunrendszer erősödését.

Az mPulse szaunák által előállított közeli infravörös tartományú sugárzás szintén klinikailag igazoltan jó hatással van immunrendszerre, ugyanis segíti a sejtek regenerációját, és minimálisra csökkenti a sejthalált.

Egy NASA által készített tanulmány megállapította, hogy a LED technológiával előállított közeli infravörös tartományú sugárzás mélyebben képes a szövetekbe jutni, ezáltal gondoskodik a sejtek egészségéről és a szövetek növekedéséről is1. Számos tanulmány igazolja azt is, hogy ezek a közeli tartományú infravörös sugarak növelik a szervezet fehérvérsejt- és kollagén termelését, ezáltal több energiával látják el a sejteket.

Egy másik orvosi tanulmány azt mutatja be, hogy a LED technológiával előállított közeli infravörös sugarak javítják a sejtek egészségét és regenerációs képességét2. Az mPulse modellekben működő teljes spektrumú Solocarbon® sugárzók ugyanezt a technológiát hasznosítják. Egy másik tanulmány, amelyet az Amerikai Biokémiai és Molekuláris Biológiai Társaság készített, azt állapította meg, hogy a LED technológiával előállított közeli infravörös sugárzás helyreállítja az enzimtermelést, és felére csökkenti a sejthalált3.

A napsugárszaunáink által előállított távoli hullámhossz-tartományú infravörös sugárzás pedig segít a szervezet ellazításában. Ez azért fontos, mert az orvosoknál tett látogatások 75-90%-a valamilyen stressz okozta problémával áll összefüggésben. A hosszú ideig fennálló stressz számtalan betegséget okozhat. Például magas vérnyomást, testsúly növekedést, és az immunrendszer elégtelen működését eredményezheti.

Minél stresszesebb valaki, a szervezete annál több kortizolt termel. Ez azért baj, mert ez a hormon növeli a szívritmust és a vérnyomást is, illetve csökkenti a szervezet védekező képességét. Tudományos bizonyítékok támasztják alá, hogy a napsugárszauna használata egészséges keretek között tartja a kortizoltermelést, javítja a keringést, illetve csökkenti a szisztolés és a diasztolés vérnyomást is.

A jobb keringés, a sejtek gyorsabb regenerálódása és az alacsonyabb stressz-szint egyaránt fontos szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében, ami pedig segít a megfázás, a nátha és a vírusok elleni harcban.

1. Harry T. Whelan, Ellen V. Buchmann, Noel T. Whelan, Scott G. Turner, Vita Cevenini, Helen Stinson, Ron Ignatius, Todd Martin, Joan Cwiklinski, Glenn A. Meyer, Brian Hodgson Lisa Gould, Mary Kane, Gina Chen , James Caviness. NASA Light Emitting Diode Medical Applications From Deep Space to Deep Sea. CP552, Space Technology and Applications International Forum-2001, edited by M. S. El-Genk. Copyright 2001 American Institute of Physics 1-56396-980-7/01.

2. Kristina D. Desmet, David A. Paz, Jesse J. Corry, Janis T. Eells, Margaret T.T. Wong-Riley, Michele M. Henry, Ellen V. Buchmann, Mary P. Connelly, Julia V. Dovi, Huan Ling Liang, Diane S. Henshel, Ronnie L. Yeager, Deborah S. Millsap, Jinhwan Lim, Lisa J. Gould, Rina Das, Marti Jett, Brian D. Hodgson, David Margolis, Harry T. Whelan. Clinical and Experimental Applications of NIR-LED Photobiomodulation. Photomedicine and Laser Surgery, Volume 24, Number 2, 2006.

3. Margaret T.T.Wong-Riley, Huan Ling Liang, Janis T. Eells, Britton Chance, Michele M. Henry, Ellen Buchmann, Mary Kane, and Harry T. Whelan. Photobiomodulation Directly Benefits Primary Neurons Functionally Inactivated by Toxins: Role of Cytochrome C Oxidase. JBC Papers in Press. Published on November 22, 2004 as Manuscript M409650200. Copyright 2004 by The American Society for Biochemistry and Molecular Biology, Inc.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés