Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Mire jó a nyújtás a szaunában?

Habár azt mindenki tudja, hogy a testedzés fontos eleme a nyújtás, sokan mégis hajlamosak elhanyagolni. Pedig a nyújtógyakorlatoknak köszönhetően a teljesítmény is fokozódik, de ami még fontosabb: nyújtással megelőzhetők a sérülések. A szaunában végzett nyújtás nemcsak még tovább fokozza ezeket a jótékony hatásokat, hanem megszünteti a stresszt, ellazítja az izmokat, és az egész testet. Lássuk, mire jó még a szaunás nyújtás:

Növeli az ízületek rugalmasságát

A Montgomery-ben található Auburn Egyetem tanulmánya Dr. Michele Olson vezetésével összehasonlította a hagyományos nyújtógyakorlatok hatásait a szaunában végzett nyújtógyakorlatokéval. Noha mindkét fajta nyújtás hatékonyan megóvta az ízületeket, a szaunában végzett nyújtógyakorlatok szignifikánsan megnövelték azok rugalmasságát – különösen a csípő, a térd és a derék ízületeinek esetében. Ez a jelenség annak köszönhető, hogy az infravörös sugarak által előállított hő hatására több tejsav termelődik, ami ellazítja az izmokat. A rendszeresen végzett nyújtógyakorlatok a szaunában javítják az ízületek … mozgékonyságát, csökkentik a merevségüket, illetve segítik az izmok regenerálódását is.

nyujtas

Csökkenti a testsúlyt, javítja a szív- és érrendszer állapotát

A szaunában történő nyújtás nemcsak az ízületekre van jó hatással, hanem még a testsúlyra és a kardiovaszkuláris rendszerre is pozitív hatást gyakorol. Már attól, ha valaki csak szimplán beül egy napsugárszauna kabinba, megemelkedik a test maghőmérséklete, gyorsul a szívritmus, és ahogy a szervezet azon dolgozik, hogy lehűtse magát, nő a kalóriafelhasználás.

A száraz hő hatására felgyorsuló anyagcsere a szaunázás közben és jóval a kezelések után is segít a testsúly csökkentésében. Ha pedig ezt még valamilyen nem megerőltető mozgással is kombinálja, akkor a jótékony hatások megsokszorozódnak. Egy japán tanulmány szerint a napsugárszauna napi szintű használata rendkívül jó hatással van a szívbetegségben szenvedők állapotára.

Mindössze egy hónapnyi napsugárszauna kezelés után jelentősen megnőtt a betegek szívének pumpáló képessége, könnyebb lett a légzésük, javult a szív- és érrendszerük állapota, és csökkent a vérnyomásuk.

Méregtelenít, erősíti az immunrendszert

Az immunrendszer óvja meg a szervezetet például a különböző vírusoktól, baktériumoktól, és a szabadgyökök romboló hatásától. A szaunázás közben végzett nyújtógyakorlatok hatására megerősödik az immunrendszer, ezért a szervezet hatékonyabban veszi fel a harcot a betegségekkel szemben.

Ezen kívül a verejtékezéssel a szervezet nagyon sok káros méreganyagtól is megszabadul – még az olyanoktól is, mint a lerakódott nehézfémek -, ez pedig még tovább növeli az ellenálló képességet. Mi több, a nyújtógyakorlatok stimulálják a nyirokrendszer működését is, amelynek szintén nagy szerepe van az immunrendszer hatékony működésében.

Nyújtással, vagy anélkül – egy biztos: a szaunázás jó hatással van az egészségre és javítja az életminőséget. A rendszeres napsugárszaunázás megszépíti és egészségesebbé teszi a bőrt, javítja a hangulatot, vitalizál, csillapítja a fájdalmat, javítja a keringést, formálja az alakot, ellazítja a testet, és méregtelenít. Azaz röviden: a napsugárszauna boldogabbá, egészségesebbé, és fittebbé tesz mindenkit, aki használja – ezt vevőink tapasztalatai is igazolják.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Címkék: , Katgóriák:Napsugárszauna
Mérés