Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Természetes bőrszépítés

A nyár és lenge ruhák viselésének közeledtével az alakformáláson kívül érdemes nagy hangsúlyt fektetni a bőr megszépítésére is. Mostani bejegyzésünkben szeretnénk bemutatni néhány olyan ételt, amelynek fogyasztásával vagy éppen kerülésével természetes módon szépíthető a bőr.

Biztosan észrevette már, hogy amikor például idő hiányában nem fordít megfelelő figyelmet a helyes táplálkozásra, azt a bőre is megsínyli. Ez a folyamat szerencsére visszafele is működik: vannak olyan ételek, amelyek kifejezetten jó hatással vannak a bőr állapotára. Tanulmányok igazolják, hogy a kiegyensúlyozott, tápanyagokban dús étrend késlelteti az öregedés jeleit, megóvja a károsodásoktól, és szebbé teszi a bőrt. Az alábbi ételeket érdemes rendszeresen fogyasztania, ha üdébb bőrre vágyik:

Zöldségek

zoldsegek
A zöldségek tele vannak tápanyaggal, antioxidánsokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel. Minél sötétebb a zöldség színe, annál valószínűbb, hogy sok jótékony hatást gyakorol szervezetünkre. Lehetőség szerint érdemes főzés nélkül, nyersen fogyasztani minden zöldséget, ugyanis így őrizhető meg legjobban a tápanyagtartalmuk. A friss, sötétzöld leveles zöldség mindig nyerő választás!

Hüvelyesek

huvelyes-zoldsegek
Magas rost, magnézium és fehérjetartalmuk révén a lencse, a bab, a sárga és zöldborsó, illetve a csicseriborsó fogyasztása is segít megelőzni a bőr sejtjeinek károsodását.

Gyümölcsök

gyumolcsok
Az áfonya és a szeder gazdag C-vitamin és antioxidáns források, gátolják a bőr idő előtti öregedését. A papaya olyan enzimeket tartalmaz, amelyek simává varázsolják a bőrt. A cseresznye, a datolya, a mangó, és a gránátalma is jó hatással van a bőrre. Akár megesszük őket, akár kozmetikumként használjuk, a gyümölcsökre is érvényes a „minél sötétebb, annál jobb” szabály.

Halak

haletelek
A halételek két fontos zsírsavat tartalmaznak, amelyek nagy szerepet játszanak a bőr sejtjeinek egészségében is. Az Omega-3 EPA és DHA szinte kizárólag halak és tengeri élőlények húsában fordul elő, ezért más forrásból nemigen pótolhatóak. Ez a két zsírsav nélkülözhetetlen a sejtek egészséges működéséhez, a sejtek körüli membrán megerősítésével helyreállítják a bőr nedvességtartalmát, megszüntetik a bőr szárazságát.

Olívaolaj

olivaolaj
Egyes kutatások szerint, ha például a vajban és margarinban található rossz zsírsavak helyett olívaolajat fogyasztunk, megelőzhetjük a ráncok kialakulását.

Csak semmi cukor!

cukormentes
A finomított cukor és a különböző feldolgozott cukorszármazékok olyan vegyületekké alakulnak, amelyek gátolják a kollagéntermelést. Ez azért baj, mert a kollagén felel a bőr simaságáért és puhaságáért. Fogyasszon inkább természetesen előforduló cukrokat (gyümölcsökkel), vagy ha nagyon hiányzik a cukor édes íze, használjon olyan természetes édesítőket, mint a méz, vagy a nyírfacukor!

A fent felsorolt ételek hatását még tovább fokozza az infraszaunázás. A Journal of Cosmetic and Laser Therapy által 2005-ben publikált tanulmány szerint közeli infravörös hullámhosszú kezeléssel a bőr állapota már 12 hét használat után jelentősen javul. A kezelésben részt vevők a ráncok és szarkalábak csökkenéséről, bőrtónusuk javulásáról, bőrfelszínük puhábbá, simábbá, rugalmasabbá, tisztábbá válásáról számoltak be. Az mPulse™ szaunákban működő teljes spektrumú Solocarbon® sugárzó az egyetlen a piacon, amely képes a közeli infravörös hullámhossz egyidejű előállítására.

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Mérés