Logo

Tel.: 06-20-577-0777

napsugarszauna

Hogyan szaunázzunk jól?

A szaunázásnak hosszú évszázadokon át kialakult hagyományai vannak, melyek a minél tökéletesebb szaunaélményt hivatottak biztosítani. Habár az infraszaunák sokban eltérnek a gőzzel működő hagyományos szaunáktól, egy dolog mégis közös bennük: minél jobban odafigyelünk a helyes használatra, annál nagyobb hatást fejt ki szervezetünkre a szaunázás. Mai bejegyzésünkben lépésről lépésre mutatjuk be az infraszaunák helyes használatát.

Szaunázás előtt

• Igyon egy nagy pohár tiszta vizet, hogy felkészítse szervezetét a folyadékvesztésre!
• Kapcsolja be a szaunát a kívánt fokozatra! Az infraszaunák általában 1°C-ot melegszenek percenként, ezért a szoba hőmérsékletétől és a kívánt hőfoktól is függ a felmelegedési idő. Ha biztosra szeretne menni, szánjon legalább 20 percet a kabin felmelegítésére. Már olyan szaunák is léteznek, amelyek megadott napon és időpontban maguktól bekapcsolnak a kívánt hőfokra – ilyen a Sunlighten™ mPulse™ napsugárszaunája is.
• Terítsen egy törölközőt a szauna padjára – szükség szerint a padlóra is -, hogy a szaunázás során képződő verejték ne okozhasson kárt a faanyagban! Praktikus, ha a keze ügyében tart egy extra törölközőt is, amivel az arcáról itathatja fel a verítéket.

Igyon vizet szaunázás előtt

Szaunázás közben

• Ha a szauna már majdnem elérte a kívánt hőmérsékletet, helyezkedjen el kényelmesen a kabinban! Az infraszaunák sajátos módon már 40-60°C-os működési hőmérsékleten is rendkívül hatékonyan fejtik ki jótékony hatásaikat. A napsugárszaunákban működő Solocarbon® sugárzók például kifejezetten ilyen kellemesen alacsony hőfokon biztosítják a legnagyobb hatékonyságot méregtelenítésben, fájdalomcsillapításban, bőrszépítésben, testsúly csökkentésben és stresszcsökkentésben is.
• Ne feledkezzen meg az időről! A szaunázás kezdetekor mindig úgy állítsa be a szaunázás időtartamát, hogy az megfeleljen a saját szükségleteinek. Ha például nem szokott gyakran szaunázni, vagy már régen szaunázott, az első egy-két alkalommal ne töltsön 15 percnél több időt a kabinban! Később minden egyes alkalommal emelhet 5 percet a szaunában töltött időn, amíg el nem éri a maximálisan ajánlott 45 perces időtartamot, de fontos, hogy fokozatosan szoktassa hozzá szervezetét a magas hőmérséklettel járó terheléshez.
• Használja rendszeresen! Csakúgy, mint a rendszeres testedzéshez, a rendszeres szaunázáshoz is idő és kitartás szükséges. Lehet, hogy az első néhány alkalommal kevesebbet fog verejtékezni, mint várta, de ahogyan egyre több időt tölt majd a szaunában, azt fogja tapasztalni, hogy egyre többet verejtékezik, emiatt egyre több méreganyag távozik a szervezetéből, ennek eredményeképp pedig egyre frissebbnek, vitálisabbnak és fittebbnek érzi majd magát.

Helyezkedjen el kényelmesen

Szaunázás után

• Újra igyon egy nagy pohár tiszta vizet, hogy pótolja a szaunázás közben távozó folyadék mennyiségét!
• Zuhanyozzon le, hogy a verejtékkel távozó méreganyagok véletlenül se szívódjanak fel újra a bőrén keresztül!
• Pihenjen 20 percet, és adja át magát a tökéletes felfrissülés élményének!

Zuhanyozzon le

Iratkozzon fel blogértesítőnkre:

Név:
E-mail cím:*
Címkék: Katgóriák:Napsugárszauna
Mérés